Hoe gaat een newbornshoot in zijn werk?

Allereerst van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie kindje! De eerste weken na de geboorte van jullie kindje vliegen voorbij. Door een newbornshoot hebben jullie voor altijd een mooie herinnering aan deze bijzondere periode. Tijdens deze shoot fotografeer ik jullie kindje op de meest natuurlijke manieren. Natuurlijk heb ik ook een aantal accessoires die hierbij gebruikt kunnen worden, maar ik volg de poses van jullie kindje.

Met een newbornshoot maak ik zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk daglicht, dit is dus wel een pré als ik bij jullie thuis kom. Veel (indirect) licht in de kamer komt de shoot ten goede.

Voor de newbornshoot
Zodra het kindje is geboren, is het belangrijk dat jullie dit mij zo snel mogelijk laten weten. We plannen dan gezamenlijk een dag in voor de shoot. Normaal gesproken wordt de newbornshoot tussen 7 dagen en 5 weken gepland. In de uren vooraf aan de shoot is het handig om een aantal tips in acht te nemen. 1. Door vlak voor het begin van de shoot het kindje een bad te geven is het lekker rozig en is de kans groter dat hij/zij lekker doorslaapt tijdens de shoot. 2. Een voeding vlak voor de shoot zorgt samen met het badje voor een voldaan gevoel. 3. De verwarming in de kamer mag lekker hoog staan. Het ene kindje kan zijn/haar temperatuur al wel goed vast houden, de ander heeft daar nog iets meer moeite mee. Over het algemeen is het fijn als de verwarming wat hoger staat dan normaal. Indien dit niet mogelijk is, heb ik ook altijd een kacheltje bij me.

Tijdens de newbornshoot
Vaak vind een newbornshoot gewoon lekker thuis plaats. In de dagen/weken na de bevalling is er niks fijner dan lekker op je eigen plek zijn. Ook voor jullie kindje is dit een comfortabele plek. Ik neem veel verschillende accessoires, dekentjes en wraps mee naar de shoot. Daarnaast heb ik altijd mijn newborn-studio mee; een lage opstelling met een grote poef in het midden waar ik het kindje in poseer. Tijdens de shoot is er voldoende tijd en ruimte om het kindje te voeden, te knuffelen of te verschonen. Ik volg zijn/haar ritme hierin. We nemen dus ruim de tijd voor het maken van de foto's. Persoonlijk vind ik foto's zonder kleertjes aan zoveel meer uitstraling hebben, maar indien jullie dat niet willen kunnen we ook foto's maken met een mooi setje kleren aan. Daarnaast is het mogelijk om als gezin op de foto te gaan, ook met eventuele broertjes en/of zusjes.

Na de newbornshoot
Na de newbornshoot ga ik de foto's selecteren en bewerk ik voor jullie een bepaald aantal foto's. Het aantal bewerkte en te ontvangen foto's hangt af van het pakket dat je kiest. Na 2 tot 3 weken ontvang je deze foto's in een online privé galerij waar je deze ook gelijk kan downloaden en eventueel kan delen met vrienden en/of familie.